+385 1 386 06 14 info@kristy.hr

 Asortiman vina

 

Crno, bijelo, rose ili pak pjenušavo? Slatko, kiselo ili suho? Kakvo god volite mi ga imamo. Dobra kapljica za svaku priliku kvalitetnih proizvođača vina neka se nađe i na Vašem stolu. Guštajte uz čašicu nefiltriranog Imotskog Merlota ili pak Plavca Blato  !

Svjetska proizvodnja vina procjenjuje se godišnje na 25 milijardi litara. Iako u posljednje vrijeme proizvodnja vina u SAD-u i Južnoj Americi raste, glavni centri proizvodnje vina ostaju u Europi (FrancuskaItalija).

A među 14 najvećih izvoznika smjestili smo se i mi. Hrvati ga godišnje popiju oko 28 litara po glavi, stoga dođite u Kristy i za svoje goste restorana, caffe barova i hotela osigurajte dovoljne količine.

Kako nastaje vino ?

 

Vino je alkoholno piće koje se proizvodi fermentacijom grožđa, ali se može dobiti i od drugog voća, a ponekad i žitarica. Jedan je od najstarijih poljoprivrednih proizvoda, a zajedno s pivom mogli bismo reći i najpopularniji.
Nezaobilazan je i dio gastronomije – smatra se jednim od najvažnijih sastojaka europskih i mediteranskih kuhinja.

Savjet: vino se pije iz čaše na stalku koja je puno veća od količine koja se toči kako bi ostavili dovoljno mjesta za miris. Dobra čaša za vino mora biti na stalku za koji se drži kako se vino u čaši ne bi zagrijalo dlanom. Dolje uža, gore šira iz vrlo jednostavnog razloga – da tekućina teže “pobjegne” iz čaše ako se zaigramo.

“Ko ima dobro vino, ima dobrog prijatelja.”

Portugalska poslovica

Nastavljajući koristiti stranice, pristajete na korištenje kolačića. više..

Postavke kolačića na ovoj web stranici su postavljene na "dopustiti kolačiće" s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogućile bolje korisničko iskustvo..

Zatvori